Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws...

Van alles te beleven bij Nijlânstate!

Afsluitdijk Wadden Center

Nijlânstate heeft een bezoek gebracht aan het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand. Dit moderne complex biedt een hele mooie tentoonstelling over huidige projecten en het wel en wee van zeedijken en water. Het was een hele leerzame en vooral gezellige middag!

Lezing: Henk Dillerop

Hij heeft het pad bewandeld van rechercheur tot gevangenisdirecteur en is tegenwoordig ook dichter en beeldend kunstenaar: Henk Dillerop. Een kleurrijke duizendpoot dus kan men wel stellen. Hij heeft een lezing gegeven over zijn ervaringen.

Bijzondere verhalen werden op humorvolle wijze verteld.

Intratuin

Intratuin Leeuwarden was onze bestemming! Een groep bewoonsters heeft zich prima vermaakt tijdens een zoektocht naar fraai gevormde herfstpompoenen en bruisende bromelia's. Afsluitend werd er genoten van een kopje koffie met appelgebak in het hippe, gerenoveerde Tuincafé

Elfstedentocht in Nijlânstate

Dinsdag 26 februari 2019 was het dan eindelijk zover. Exact 33 jaar na de veertiende Elfstedentocht in 1986 hielden we bij Nijlânstate een heuse Elfstedenpuzzeltocht. Deze puzzeltocht werd dit jaar, net als vorig jaar georganiseerd door een aantal bewoners.

Het stralende lenteweer buiten op deze dag weerhield de zes groepen deelnemers er gelukkig niet van om door de gangen van Nijlânstate alle Friese elf steden aan te doen en bij elke stad pittige puzzelvragen te beantwoorden.

te koop

"Superdeluxe wonen
kent geen leeftijd".

- Mevrouw De Vries-