Van alles te beleven Nijlânstate Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws

Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws...

Van alles te beleven bij Nijlânstate!

Shantykoor De Lekkerbekjes

Dinsdag 17 december hadden we een heel "fleurich" kerstoptreden van Shantykoor De Lekkerbekjes uit Akkrum.

Het Shantykoor is opgericht in 1997 en bestaat uit 15 zangeressen. Het koor stond onder leiding van dirigente Wieke de Meer die het koor op de accordeon begeleidde.

 
 

Sinterklaas op bezoek

Dinsdag 3 december kwam Sinterklaas een bezoek brengen aan Nijlânstate.

Na een prachtig gedicht, door Sinterklaas zelf geschreven, werd het tijd om cadeautjes uit te pakken. In één van de cadeau's zat een prachtig spel. Na afloop van het bezoek van de Sint en zijn pieten zijn de bewoners direct aan de slag gegaan met het spel. Uiteraard is Sinterklaas ook even bij de Túnkeamer geweest. Zijn aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld.

 

Afsluitdijk Wadden Center

Nijlânstate heeft een bezoek gebracht aan het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand. Dit moderne complex biedt een hele mooie tentoonstelling over huidige projecten en het wel en wee van zeedijken en water. Het was een hele leerzame en vooral gezellige middag!

Lezing: Henk Dillerop

Hij heeft het pad bewandeld van rechercheur tot gevangenisdirecteur en is tegenwoordig ook dichter en beeldend kunstenaar: Henk Dillerop. Een kleurrijke duizendpoot dus kan men wel stellen. Hij heeft een lezing gegeven over zijn ervaringen.

Bijzondere verhalen werden op humorvolle wijze verteld.

Intratuin

Intratuin Leeuwarden was onze bestemming! Een groep bewoonsters heeft zich prima vermaakt tijdens een zoektocht naar fraai gevormde herfstpompoenen en bruisende bromelia's. Afsluitend werd er genoten van een kopje koffie met appelgebak in het hippe, gerenoveerde Tuincafé

te koop

"Superdeluxe wonen
kent geen leeftijd".

- Mevrouw De Vries-