Van alles te beleven Nijlânstate Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws

Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws...

Van alles te beleven bij Nijlânstate!

Workshop oude ambachten door Stichting Stoereloer

Eén van de community art projecten van Stichting Stoereloer was 'Oude ambachten'. Een workshop waarin bewoners met elkaar in gesprek gingen over welke handwerkvormen men vroeger beoefende en waar men samen aan de slag ging met verschillende materialen en technieken.

Stichting Stoereloer gaf dit jaar voor de tweede keer een workshop in Nijlânstate. 

Een mooie samenwerking! 

Rondvaart 

Bewoners beleefden een onvergetelijke middag op het water met Salonboot De Gaasterland. 

Vanaf de unieke inscheeplocatie Van Harinxmakanaal t.h.v. Nijlânstate zijn we deze middag via Wartena en Eernewoude naar het natuurgebied de Alde Feanen gevaren. En hebben we genoten van één van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. 

Samen zijn er mooie herinneringen gemaakt!

Bedankt voor de gastvrijheid team Salonboot Gaasterland! 

 

Zomers sjoelen

Onlangs hebben we het zomerseizoen afgesloten met een buitenactiviteit. Bewoners hebben met elkaar buiten gesjoeld. Onze chefkok kwam langs met een zomerse lekkernij. 

Een zeer geslaagde middag! 

Basketbal clinic door Aris   

LWD Basket (tot voorkort Aris Leeuwarden) een Nederlandse basketbalclub uit Leeuwarden,  zet senioren in beweging! Ze geven zo’n twintig clinics per jaar aan ouderen in de provincie.

Zo zijn er ook twee basketbalspelers in Nijlânstate geweest om de basketbal clinic aan onze bewoners te gegeven.  Om de middag in 3 woorden samen te vatten: competitief, leerzaam en vooral heel veel plezier!