Elke dag een verse maaltijd de maaltijden

Lekkere en gezonde maaltijden, de kapper in de buurt, etc...

Elke dag een verse maaltijd

Dagelijks streven wij er naar een maaltijd van hoogwaardige kwaliteit te bezorgen bij de bewoners van Nijlânstate maar ook bij de wijkbewoners en via het UVV (Unie van Vrijwilligers).

Er kan gekozen worden uit twee menu's, een A-menu en een B-menu. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met speciale maaltijdwensen zoals; glutenvrij, zoutloos, suikervrij, vegetarisch, etc.

De maaltijden

Met voeding hebben we te maken met diverse trends en ontwikkelingen. In Nijlânstate volgen wij deze trends nauwlettend en waar mogelijk spelen we er op in. Sommige trends blijven bestaan en andere zijn van voorbijgaande aard. Bijvoorbeeld; Nu koken, stomen of roerbakken we de groente beetgaar, vroeger vonden we doorkoken veel beter en lekkerder. Door producten te stomen en te roerbakken worden vitaminen in het product behouden. Nijlânstate heeft hiervoor twee machines in huis! Daarnaast worden de E-nummers nauwlettend in de gaten gehouden. Producten met bepaalde E-nummers worden in onze keuken niet meer gebruikt.

Het gebruik maken van het product aanbod uit de streek is ook een goede ontwikkeling. Hierbij wordt rekening gehouden met het dierenwelzijn en de afkomst van groente en fruit. Tevens is biologisch koken een bijzondere trend aan het worden. Wij zijn hier ook volop mee bezig.