Leeuwarden ontdekken Winkelcentrum Nijlân Kleine Kerkstraat Cateringservice

SUPERDELUXE WONEN KENT GEEN LEEFTIJD

Leeuwarden ontdekken

Leeuwarden is een veelzijdige stad met diverse musea, eigenzinnige winkeltjes en gezellige terrassen. Niet voor niets is Leeuwarden uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De provinciehoofdstad beschikt over prachtige rijksmonumenten, zoals de Kanselarij, het Stadhouderlijk Hof, de Waag en de scheve Oldehove. Kijk, dat is ‘t mooie van Leeuwarden.

Winkelcentrum Nijlân

Boodschappen doen voor het weekend of nog snel even wat lekkers in huis halen voor de visite? Winkelcentrum Nijlân aan het Willem-Alexanderplein zit om de hoek. U vindt hier onder andere een supermarkt, een bloemenwinkel en een bakker. U loopt er al in minder dan vijf minuten naartoe.

Kleine Kerkstraat

Wist u dat de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden in 2010 en 2012 de titel Leukste Winkelstraat van Nederland won? Deze gezellige winkelstraat telt meer dan dertig speciaalzaken, kleine boetiekjes en gezellige lunchrooms. Elk met een uitgebreid en uniek aanbod. En dat alles op slechts een kwartiertje fietsen vanaf Nijlânstate.

Musea

Op cultureel gebied valt er veel te zien in Leeuwarden. U kunt denken aan het Fries Museum, waar bijzondere tentoonstellingen voor u klaar staan. En heeft u wel eens gedacht aan Keramiekmuseum Princessehof? Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland. Een compleet overzicht van alle musea vindt u hier.